duktig tjej

 
 
Esther är inte ens tio veckor gammal ännu men hon är redan väldigt duktig. När vi är utomhus så går hon för det mesta utan koppel hon håller sig nära och kommer på inkallning! Hoppas inte detta försvinner vill verkligen att hon ska kunna va lös för det mesta.
 
Att gå i koppel är hon också duktig i hon reagerar inte på det, ibland kan hon stanna och "vägra" gå men lockar lite på henne så kommer hon springandes med svans i vift.
 
Hon är väldigt duktig på trick sitt har hon kunnat från hon bodde med sina syskon där har vi inte behövt övat alls, ligg kan hon också utan problem kunde det innan hon var nio veckor. Nu kan hon även vacker tass. Vet inte alls om detta är vanligt att en snart tio veckors hundvalp är hur duktig som helst på detta hon fattar direkt när jag ber henne sitta osv.
 
Nu har vi  börjat öva på stanna, tycker det är viktigt att en hund kan stanna och att hon får komma när jag säger att det är okej. Som vacker tass är ju inget som bidrar till så mycket utan mest få henne att tänka.
 
Att lära henne ordet stanna är det som har varit svårast hittills men går bara bättre för varje gång vi övar. Nu kör inte vi på maraton pass med henne utan max fem minuter några gånger om dagen. Samt sitt när hon ska få mat och koppel på sig. Om några veckor kommer vi köra på mer utomhus att hon ska kontaktsöka och annat som får henne att använda på kropp och knopp.
 
Busfröt Esther fick provsmaka på "husses" glass igårkväll.
Igår på kvällen hade Esther så mycket energi att Husse fick springa runt i hemmet.
Min fina tjej
 
 

Kommentera här: